Sfaturi practice
-
11 Idei ca sa reduceti consumul de zahar si fainoase
Consumul de zahar reprezinta, alaturi de consumul de grasimi rele (saturate si trans) si de sedentarism, una dintre plagile majore ale stilului contemporan de viata.
Excesul de zahar si, in general, de carbohidrati rapizi constituie principala cauza a diabetului zaharat si, de asemenea, unul dintre factorii majori care contribuie la aparitia si la agravarea bolilor de inima. -
Care sunt cele mai valoroase surse de antioxidanti? Partea 1: Secretele antioxidantilor
-
Care sunt cele mai valoroase surse de antioxidanti? Partea 2 - Top 6 alimente antioxidante
-
Darurile naturii: 3 arbori care ne fac viata mai frumoasa
-
Drum Bun cu 11 Recomandari utile!
Conducerea masinii (si calatoria cu masina, in general) a devenit, in tara noastra, o adevarata aventura - una cu atat mai periculoasa atunci cand iesi din zonele aglomerate. Este suficient, spre exemplu, sa "te incapatanezi" a nu depasi limita legala de viteza atunci cand traversezi satele, pentru ca sa se gaseasca cel putin cativa soferi cu masini mai mari/tiruri care aproape sa te scoata de pe drum...
Ce poti face pentru a minimiza riscurile< -
Mierea contrafacuta ne poate imbolnavi. Cum putem testa autenticitatea mierii?
Mierea de albine este, alaturi de apa minerala, unul dintre produsele cele mai falsificate de pe piata.
Falsificarea mierii se realizeaza prin hranirea cu zahar a albinelor sau prin adaugarea in miere a diversi compusi pentru indulcire, cresterea consistentei, colorare, aromatizare (sirop de porumb, zahar alimentar, zahar invertit, sirop de glucoza, gelatine, acid benzoic, culori de anilina, caramel, apa, polen recoltat manual, aspartam etc.).